Codru-i frate cu romanul

Codru-i frate cu romanul !

In sectiunea de Portofoliu puteti ragasi cateva proiecte pe care dorim sa le promovam si sa le integram in vietile dumneavoastra. Ingredientul principal care da valoare acestor proiecte este lemnul stratificat. Lemnul stratificat este un produs finit derivat din prelucrarea lemnului masiv, avand o calitate net superioara lemnului brut. Folosind aceste atuuri ale lemnului stratificat si combinate cu materiale moderne de constructii, oferim un design personalizat care se adapteaza simtului estetic al oricarui client.

Pentru a ajunge la acest produs finit cu proprietati deosebite, lemnul parcuge un drum lung. In baza autorizatiei de exploatare eliberata de Ocolul Silvic, se efectueaza taieri in zonele parchetelor de exploatare, iar masa lemnoasa rezultata ajunge in depozitele de busteni. Aici bustenii sunt sortati si pregatiti in vederea debitarii. Cheresteaua rezultata din prelucrarea bustenilor ajunge in sectia de tratare termica si ramane acolo pana la atingerea umiditatii de echilibru a lemnui. Dupa ce lemnul este uscat, el poate fi pus in opera. De aici ne ocupam noi de lemn.

Pentru a atinge toate calitatile lemnului stratificat, cheresteaua uscata este selectionata atent si se indeparteaza orice defect (noduri, crapaturi, pungi de rasina, etc), astfel printr-o “imbinare in dinti” a lamelelor rezultate si prin suprapunerea mai multor straturi ajungem la rezultatul dorit.

Poate va intrebati ce legatura are titlul articolui “Codru-i frate cu romanul” cu aceasta descriere prezentata. Stim cu totii ca lemnul este o materie prima regenerabila, dar aceasta materie prima nu este inepuizabila. Asistam de multe ori neputinciosi la taieri ilegale de paduri, la dezastre lasate in urma de utilaje, la dealuri intregi ramase fara niciun arbore. Chiar daca lemnul prelucrat de noi provine de la operatori economici care isi asuma responsabilitatea reimpaduririi zonelor defrisate, nu putem sta nepasatori. Iubim natura si tocmai de aceea ne-am propus ca la fiecare metru cub de lemn stratificat ce va ajunge la clientii nosti  sa plantam 10 puieti. Ne dorim ca impreuna cu sprijinul Ocolului Silvic din zona sa identificam locurile in care este necesara reimpadurirea si in perioada optima de plantare sa ne punem amprenta asupra medului inconjurator.

Avand in vedere ca proiectul nostru de fabricare si comercializare a lemnului stratificat se adreseaza in special peroanelor fizice care doresc o cantitate mica de lemn stratificat pe care nu o pot achizitiona de la marii furnizori, acestia livrand doar cantitati mari, suntem increzatori ca impreuna cu dumneavoastra putem planta anual sute de puieti care vor asigura un ecosistem sanatos pentru natura si pentru generatiile viitoare.

Pentru noi lucrul cu lemnul si realizarea de obiecte unice, nu este o afacere, este pasiune. Din aceasta pasiune se naste si responsabilitatea fata de natura, fata de client.

Plantam ca sa stratificam, stratificam ca sa plantam!

 

Comments (2)

  • Schiau Sebastian

    Foarte interesant articolul!

  • George Damian

    Interesanta initiativa, ma bucur sa vad astfel de lucruri si in Romania!

    Asteptam cu entuziasm prima actiune de plantatie.

LEAVE A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *